Stațiunea Eforie Nord

stațiune balneoclimaterică permanentă

Image

Stațiunea Eforie Nord este o stațiune balneoclimaterică permanentă, situată la aproximativ 12 km de Constanța și reprezintă a două stațiune că mărime de pe Litoralul Românesc. Este o stațiune de vacanță foarte populară, fiind cea mai dezvoltată stațiune de pe litoral dedicată cazării la particulari, cu un număr mare de oferte de cazare la vile și pensiuni.


Această este poziționată între mare și lacul Techirghiol, fiind o stațiune ce îmbină turismul recreativ cu cel balnear, fiind renumită pentru tratamentele ...

...cu factorii naturali existenți aici: apă sărată și nămolul sapropelic din lacul Techirghiol, apă de mare, precum și bioclimatul marin bogat în aerosoli. Eforie Nord are un farmec aparte, în primul rând datorită aerului de prospețime pe care îl degajă marele parc natural în mijlocul căruia este situată.

Localitatea a fost înfințată în 1894, când Eforia Spitalelor Civile din București a construit aici un sanatoriu balneoclimateric. Stațiunea Eforie Nord a aparținut de Techirghiol până în 1933. În Eforie Sud, hotelul Movilă (stațiunea se va numi un timp Băile Movilă) va fi inaugurat în 1899, an în care începe și construcția unui stabiliment de băi calde; din 1928 este declarată stațiune Balneară, numită Carmen Sylva, devenită oraș în anii dintre cele două războaie mondiale. În 1966 cele două orașe (Eforie Nord și Sud) se vor unifică din punct de vedere administrativ.

Cu o largă deschidere spre mare, stațiunea Eforie Nord are o plajă de 4 km, acoperită cu nisip fin, intrare lînă în apă și ferită de valuri de 6 diguri ce înaintează spre larg. Plajă stațiunii atinge cam 3-4 km lungime și lățimi de 20-100 m iar faleză este spectaculoasă atingând pe alocuri înălțimea de 30 m și comunica cu plajă prin scări monumentale de piatră.

Stațiunea Eforie Nord beneficiază de o climă mediteraneeană, caracterizată prin veri fierbinți cu temperaturi medii cuprinse între 23-31 de grade Celsius și de o rată a precipitațiilor scăzută (aproximativ 400 ml anual). Soarele strălucește 10-12 ore pe zi, condițiile pentru plajă fiind optime.

Hotelurile, vilele, casele de odihnă pot primi până la 20.000 de turiști. În partea de sud-vest se află lacul Techirghiol cunoscut pentru propietătile curative ale nămolului.

O infrastructură diversificată, bazele de agrement (terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activități nautice, terenuri de minigolf, săli de biliard, Teatrul de Vara) și farmecul ambientului local sunt garanția petrecerii unui concediu relaxant și distractiv pe litoralul Marii Negre.

Tratament

Stațiunea este recomandată pentru tratamentul afecțiunilor reumatice, dermatologice și ale sistemului osos. Factorii de cură naturală sunt climă marina excitantă, apă marii care este clorata, sulfatata, sodică, magnesiana, hipotonică (mineralizare medie de 15,5 gr).

Vecinătatea marii și a Lacului Techirghiol o plasează printre primele stațiuni balneare cu regim permanent de la noi din țară. Eforie Nord deține în prezent cele mai moderne centre de fizioterapie din țară – Sanatoriul Efosan și baza de tratament a Hotelului Europa – Ana Aslan Helth SPA ...

Image

Dotările bazelor de tratament sunt la cel mai înalt nivel, de la instalații pentru băi calde (apă sărată concentrată provenine din lacul Techirghiol), aparatură pentru împachetări calde cu nămol, pentru tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, saună până la săli de gimnastică medicală, toate ajută la tratarea mai multor tipuri de afecțiuni: locomotorii, reumatice, dermatologice, respiratorii, ginecologice, s.a.m.d.

Baza de tratament Efosan
Funcționează tot timpul anului (spațiile de cazare sunt încălzite în perioada sezonului rece) și în cadrul ei se tratează în special reumatismele sau sechelele locomotorii căpătate în urmă unor accidente. Pe lângă acestea, se pot trata cu succes: tulburări de circulație arterială sau venoasă periferică, afecțiuni reumatismale inflamatorii și degenerative, afecțiuni dermatologice, psoriazis, nevroze, neurastenie, eczeme cronice, obezitate, afecțiuni respiratorii, bronhopneumopatii, anexite cronice, sterilitate secundară, s.a.m.d. Baza de tratament folosește în tratamente pe lângă factorii naturali oferiți de Marea Neagră și Lacul Techirghiol (apă, nămol sapropelic) și alte proceduri: kinetoterapia recuperatorie, electroterapia de joasă, medie sau înalta frecvența, băile galvanice, actinoterapia, fototerapia, ultrasonoterapia, magnetoterapia, masoterapia uscată sau sub jet de apă, dușul subacval, dușul scoțian, masajul cu nămol, saună, inhaloterapia, băile cu plante medicinale și cu uleiuri eterice, băile și împachetările cu nămol și parafină, termoterapia.

Ana Aslan Helth SPA
Este baza de tratament care aparține Hotelului Europa și este deschisă tot timpul anului. Ana Aslan Helth SPA oferă posibilitatea urmării unor tratamente specializate într-un mediu elegant și luxos. Aparatură de ultima generație și personalul bine pregătit a făcut din Ana Aslan Helth SPA un loc frecventat și de turiștii străini. Programele SPA combină factorii naturali de mediu specifici stațiunii Eforie Nord (aerul cu ionizare intensă, apă sărată și nămolul sapropelic din lacul Techirghiol, plante cu efecte curative), cu o multitudine de proceduri clasice. Dintre dotările SPA-ului amintim: săli de hidroterapie, cabinete de masaj (masaj uscat, umed, terapeutic, presopunctura, anticelulitic și de relaxare), de îngrijire estetică facială și corporală, electro și magnetoterapie, sala de kinetoterapie individuală și fitness, piscină interioară cu apă sărată din Lacul Techirghiol, jacuzzi interior, saună. Procedurile folosite sunt multiple și se adaptează pe nevoile individuale ale fiecăruia. Dintre ele, amintim: băi cu nămol, hidroterapia, kinetoterapia, masaj uscat, electroterapia, masaj cu nămol, masaj anticelulitic, saună uscată și umedă Hamam, duș-masaj Vichy, injecții cu Gerovital / Aslavital, masaj cu pietre vulcanice, baie salina cu alge, baie cu struguri.

Image

Lacul Techirghiol

În partea de sud-vest se află lacul Techirghiol cunoscut pentru propietatile curative ale nămolului astfel că turismul recreativ se îmbină cu cel balnear. Lacul Techirghiol este situat pe țărmul Marii Negre, între localitățile Techirghiol, Eforie Nord și Eforie Sud.

Este lacul cel mai bogat cu nămol terapeutic din România, alcătuit din elemente organice în combinație cu substanțe minerale reprezentând cel mai important element în tratarea diverselor afecțiuni acesta fiind și motivul pentru care lacul Techirghiol este atât de solicitat capetrecere a concediilor ...

Lacul Techirghiol are cea mai mare suprafață dintre lacurile saline din România având o suprafață de 11,7 km2. Fost golf, acesta formează în prezent o rezervație faunistică unde se întâlnesc peste 124 de specii de păsări, o parte dintre acestea fiind rarități.

Stațiunea Techirghiol deține baze de tratament ultramoderne ce dispun de numeroase instalații folosite pentru băile calde cu apă sărată concentrată provenită din lac, instalații pentru băi calde cu nămol și împachetări calde cu nămol, instalații pentru aerosoli și hidroterapie.

Lacul este în prezent și una din cele mai însemnate baze de agrement de pe litoralul românesc acesta fiind dotat cu numeroase șalupe și bărci.

Debarcader (Ana Yacht Club)


Este primul port privat de agrement din România construit la standarde occidentale. Portul se află la câteva minute de centrul orașului, pe plajă din față Hotelului Europa. Un drum de acces din șoseaua națională permite o legătură directă a autoturismelor cu portul. Marina poate găzdui simultan 60 de ambarcațiuni, iar printre serviciile oferite sunt: închiriere de veliere, lecții de scufundări, și de navigație. În fiecare an în luna august aici se organizează Regată Marii Negre, un eveniment de interes pentru iubitorii de sporturi nautice. La această întrecere participa mai multe veliere și se organizează în paralel și expoziții de ambarcațiuni de lux.

Image

Portul a primit distincția internațională “Blue Flag”, în urmă înscrierii Ana Yacht Club în programul internațional cu același nume. Programul premiază plajele și porturile de agrement pentru calitatea mediului înconjurător după următoarele criterii internaționale: calitatea apei, educație și informare privind mediul, managementul mediului, securitate și servicii.

Clienții beneficiază de numeroase facilități, cum ar fi: incinta securizată (pază permanentă 24 ore), terminal de alimentare cu carburanți, terminale de cheu pentru alimentare cu energie electrică și apă potabilă, acces la dușuri/grupuri sanitare, asigura veghe permanentă și intervenție în caz de nevoie pentru ambarcațiunile lansate la apă, loc de parcare, hoț-spot wireless pentru accesul gratuit la internet al clienților noștrii, seviciu stație radio, macara de serviciu fixă de 5 T, beach-bar, șezlonguri pentru relaxare și plajă gratuit, helipunct, un punct de poliție de frontieră și Capitanie în regim de cooperare – pe baza unui protocol de funcționare cu Autoritățile competențe.

Informatii utile

Ne-am documentat pentru d-voastră și am reușit să construim o secțiune cu informații utile, dedicată celor mai importante repere din stațiune. Sperăm să va fie de folos pe durata sejurului d-voastră în Eforie Nord!

 • Spitalul Clinic de Recuperare: Aleea Speciala, Nr.1, Tel. 0241 / 74.10.92

 • Farmacie: MG Farm – Str. 23 August, Tel. 0241 / 74.26.75, Program non-stop

 • Farmacie: Alga Farm – In complex Steaua de Mare, Tel. 0241 / 74.31.44

 • Oficiu postal Nr. 163: Str. Republicii, Nr. 11, Tel. 0241 / 74.11.13, Program: Luni-Vineri, 08 – 20

 • Agentia de bilete CFR: Str. Garii, Nr. 1, Tel. 0241 / 61.79.30

 • Discoteca Acapulco: Str. Tudor Vladimirescu, Tel. 0241 / 74.11.91

 • Discoteca Pescarus: Str. Republicii, Nr. 29, Tel. 0241 / 74.17.62

Căi de acces

Indiferent de mijlocul de transport pe care îl alegeți, va asigurăm că nu veți întâmpină probleme în a ajunge la Eforie Nord. Ne facem însă datoria și va enumerăm în cele ce urmează principalele cai de acces în stațiune:

 • Feroviară: Gara Eforie Nord, pe linia București – Constanța – Mangalia

 • Rutieră: Autostrada Soarelui (A2), București - Ciulnița - Agigea, apoi prin E87 spre Eforie Nord

 • Rutieră: DN 39 – E 87, de la Mangalia sau Constanța

 • Rutieră: E 60 spre Constanța, pe la Giurgeni – Vadul Oii

 • Rutieră: DN 3 de la Călărași

 • Aeriană: Aeroportul Internațional “Mihail Kogălniceanu”, Constanța

Vila Ilinca

Vila Ilinca este situată la 30 m de mare, într-o zona liniștită a cartierului "Steaua de Mare", aflat la limita teritorială dintre stațiunea Eforie Nord și localitatea Agigea. Oferta de cazare include 2 garsoniere și 3 camere duble cu vedere la mare, precum și alte 6 camere duble fără vedere la mare.

© 2024, Vila Ilinca

Contact